DOBRÁ NÁLADA A KRIZE JAKO PŘÍLEŽITOST
Spotřebitelská nálada se postupně zvedá v Česku, optimismus roste také v Německu, a to je dobře, i kdyby jen na chvíli. Společnost a firmy pro své oživení potřebují pozitivní zprávy a vize. Vedle spoléhání na sebe jsou to totiž ti nejlepší pomocníci v nelehké situaci. Na kvalitní pomoc od státu ale není nikdy pozdě, co se nedaří, dá se zlepšit a třeba se inspirovat od sousedů. Baví mě, jak německá vláda ve své pomoci opravdu bere krizi jako příležitost.
Ondřej Klein
marketing, ICUK |
|
|
I V DOBĚ PANDEMIE BYL O INOVACE ZÁJEM
Firmy si i v době pandemie a hospodářského útlumu uvědomují nutnost inovací. O tom mluví čísla z aktuální výzvy dotačního programu Inovační vouchery Ústeckého kraje.
Číst dál… |
|
|
Od 26. června je možně začít žádat z programu COVID – nájemné. Pomoci má podnIkatelům ve službách a v maloobchodní činnosti, kteří kvůli karanténě museli zavřít svou provozovnu. Týká se celého Q2.
Ústecký kraj začal s propácením regionální „pětadvacítky“. V prvních dvou vlnách již schválil a přiřkl dotaci pro více než 1100 firem, které dostanou v součtu přes 29 milionů Kč. Celková dotace programu činí 70 milionů, kraj v ní podpoří celkem 2800 podnikatelských subjektů.
Covidový online hackathon Hack the Crisis vyhrál projekt DIANA Biotechnologies, který chce přispět k výraznému navýšení kapacity ultra-citlivých COVID-19 testů v České republice. Firma získala cenu v hodnotě 3 miliony Kč. |
|
|
Absolvent FŽP UJEP Jiří Henych z Ústí nad Labem získal prestižní cenu Prémie Otto Wichterleho pro mladé vědce do 35 let za svůj objev prášku, který dokáže rozložit bojové chemické látky a pesticidy; poradí si třeba i s novičokem nebo sarinem. |
|
|
|
FAMILY BAKERY: POVEDLO SE NÁM ZAČÍT PRODÁVAT ONLINE
Gastronomie – obor, který byl pandemií (po cestovním ruchu) nejvíce zasažený. Zároveň obor, který se rychle začal přesouvat do online prostředí. Jak se s celou situací vyrovnal foodstartup Family Bakery, který v roce 2018 obsadil 3. místo v soutěži T-Mobile Rozjezdy a zúčastnil se akce Future Port Prague pod taktovkou Inovačního centra Ústeckého kraje?
Číst dál… |
|
|
JAK NA E-SHOPY
workshop
25. 6. 2020 OD 15.00 DO 17.00
ICUK, KLÍŠSKÁ 28, ÚSTÍ NAD LABEM
Začít prodávat online je čím dál důležitější, zvláště nyní. Jak si ale jednoduše zřídit e-shop, co to obnáší, jaké technické řešení zvolit, kolik to stojí a na co nezapomenout? Workshopem zdarma pro všechny, kteří o e-shopu uvažují a váhají, anebo neví jak na to, provede Ladislav Šoufek, zakladatel moderní marketingové agentury Fresh Crackers. Pořádá ICUK. A ne, nebude to online, hezky postaru, osobně.:) Posledních pár míst, proto neváhejte s registrací! |
|
#ICUK programy
rozjeďte nový byznys / akcelerujte s námi |
|
|
|
mentorský program pro akceleraci firem
právě startuje |
|
Máte nápad na pomoc či spolupráci?
SPOJTE SE S NÁMI |
|
|
|
|
|