≡≡ MENU

HLAVNÍ PARTNER

SeverniEnergeticka VrskanskaUhelna

HLAVNÍ MENU

ICUK News – V kraji roste produktivita a platy expertů | ICUK startupy na setkání s prezidentem | Události na září a říjen

 

NEWSLETTER 08/24 – Inovace – inspirace – byznys v Ústeckém kraji

 
 
 

Online verze

Online verze

 

ICUK fokus

V ÚSTECKÉM KRAJI VÝZNAMNĚ ROSTE HDP A PLATY EXPERTŮ

 

 

Podle Regional Innovation Scoreboard 2023, připravovaného Evropskou komisí, patří Ústecký kraj společně s Karlovarským krajem do skupiny objevujících se inovátorů (Emerging Innovator +). Region Severozápad dosáhl v roce 2023 pouze 66 % evropského průměru a 69,7 % průměru České republiky. Přestože je ale Ústecký kraj stále na předposledním místě z pohledu HDP, zaznamenal mezi lety 2017 a 2022 sedmý nejvyšší nárůst HDP mezi kraji, a sice o 19,3 %. A nejsou to poslední pozitivní trendy, které odráží rozvoj Ústeckého kraje.

 

POZITIVNÍ ZPRÁVA

 

ICUK news

 

Prezident ČR se potkal se startupisty. I s těmi, kteří prošli našimi službami

Prezident Pavel na zámku v Lánech přijal zástupce inovativních českých firem, a mezi nimi i ty, které prošly našimi programy. Naši absolventi Noxem, Posedla, Good Access tak spolu s firmou Vodní sklo reprezentovali Ústecký kraj. 

VÍCE INFO

Sport, technologie a nadšení aneb Naše účast na Olympijském festivalu v Mostě

Olympijský festival v Mostě technologicky a startupově ožil díky účasti Inovačního centra Ústeckého kraje, které zde působilo přes dva týdny a nabídlo ke sportovním výkonům i možnost obdivovat a nadchnout se pro inovace a technologie.

VÍCE INFO

 

ICUK události

 

VY SE PTÁTE, MY ODPOVÍDÁME:
JAK ZAČÍT PODNIKAT A KDE NA TO VZÍT?

 

18. 9. 2024 od 15.00 do 17.00

Coworking Lovosice

Centrum kultury LOVOŠ, 8. května, Lovosice

 

Máte v plánu začít podnikat, ale nejste si jisti, kde začít? Přijďte na náš interaktivní workshop, kde se dozvíte vše, co potřebujete vědět k úspěšnému startu vašeho podnikání. Workshop je určen pro začínající podnikatele i ty, kteří již mají základní představu, ale potřebují se dozvědět více o konkrétních aspektech podnikání.

 

Dotazy z publika vítány!
Během celého workshopu bude prostor pro vaše dotazy a diskuse, takže si přineste své otázky a využijte příležitosti získat odpovědi přímo od zkušených odborníků.

 

Na akce je třeba se registrovat! 👇

REGISTROVAT SE

 

PLÁNOVÁNÍ A TIME MANAGEMENT PRO PODNIKATELE

 

3. 10. 2024 od 9.00 do 11.00

ICUK, Velká Hradební 2800/54, Ústí nad Labem

 

Zveme vás na workshop o time managementu a plánování, který vám pomůže efektivněji využívat váš nejcennější zdroj – čas. Společně projdeme strategie a tipy, jak lépe plánovat svůj čas na rok, měsíc i den, ať už ve spojení s vaším finančním plánem nebo při vytváření efektivních rutin. Během workshopu si vytvoříte vlastní rozvrh časových zón a identifikujete své klíčové životní role. Naučíte se skloubit osobní a pracovní čas tak, abyste dosahovali svých cílů a zároveň si uvědomili směr, kterým se chcete ve svém životě ubírat.

 

Na akce je třeba se registrovat! 👇

REGISTROVAT SE

 

11. VÝCHODOSASKÉ STROJÍRENSKÉ DNY

 

16. až 17. 10. 2024

Výstavišti TGZ v Budyšíně

 

Jednou za dva roky se v Budyšíně setkávají firmy z oboru strojírenství, strojů a zařízení a obrábění kovů. Letos se zaměří na téma „Softwarová řešení a řešení umělé inteligence pro efektivní výrobu“. Vzhledem k rostoucímu tlaku na malé a střední podniky, aby vyráběly efektivněji, ekologičtěji a udržitelněji, jsou inovativní softwarová prostředí a umělá inteligence považovány za potenciální podporovatele.

 

Akce se zaměří na řešení, která jsou přínosná zejména pro malé a střední podniky. Návštěvníkům veletrhu OMT 2024 bude v rámci kolokvia nabídnut také komplexní přenos znalostí. Kooperační burza nabízí také možnost najít nové obchodní partnery a navázat cenné kontakty. Večer pro podnikatele a prohlídka podniků v den exkurze umožní neformální dialog. Doprovodná výstava nabízí také ideální platformu pro prezentaci vlastní firmy.

VÍCE INFO O UDÁLOSTI

 

Číslo měsíce

 

 

B2B news

 

 

AI Academy – aby vám neujel vlak!

Jedná se o naši novou službu, která je navržená speciálně pro města, obce a podnikatele, kteří chtějí být v čele technologického pokroku. Naše akademie vám poskytne praktické znalosti a dovednosti, jak efektivně využívat nástroje umělé inteligence pro různé účely – od automatizace každodenních činností, přes zlepšení komunikace s občany a klienty, až po tvorbu inovativních vizuálních a multimediálních obsahů.

Více info o službě

 

 

Dokonalá lekce… jak to nedělat.

Cirkus okolo populárního pražského podniku pokračuje. Ivan Petrův z Brašnářství Tlustý mluví „znovu“ o insolvenci, a to mimo jiné kvůli vracejícím se objednávkám.

Pokračovat ve čtení…

 

Zažili jsme jeden z největších poklesů na finančních trzích. Ale už je to dobré

Kvůli obavám o další vývoj americké ekonomiky se dostaly pod tlak akciové trhy v Asii, Evropě i USA a začaly klesat. Reagovaly tak na nepříznivou zprávu o míře nezaměstnanosti v Americe a možné signály o recesi.

Pokračovat ve čtení…

 

Herní průmysl se předvádí. A stojí to zato!

 Gamescom v Kolíně nad Rýnem patří mezi nejočekávanější přehlídky videoherních novinek. Letošní akce přinesla odhalení nové Mafie, ale také trailer Kingdom Come 2.

Pokračovat ve čtení…

 

IFUK 2024

 

Ukažte světu své inovace!

… a přihlaste firmu do 7. ročníku soutěže Inovační firma Ústeckého kraje za rok 2024. Tato soutěž, která si klade za cíl ocenit nejvýznamnější inovace výrobků, služeb, technologií či procesů podniků v regionu, otevírá začínajícím, ale i zavedeným malým, středním a velkým firmám příležitost pochlubit se s novými originálními řešeními. Na ocenění můžete nominovat i osobnost, která má pro rozvoj Ústeckého kraje mimořádný přínos. 

 

VÍCE INFORMACÍ O SOUTĚŽI

 

 

 

 
 
 
 

Inovační centrum Ústeckého kraje, z. s.
Velká Hradební 2800/54
400 01 Ústí nad Labem

 e-mail: office@icuk.cz         tel.: +420 778 967 747

 
 
Copyright © 2024 OKRESNÍ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA MOST