≡≡ MENU

HLAVNÍ PARTNER

SeverniEnergeticka VrskanskaUhelna

HLAVNÍ MENU

Business & Professional Women CR, z. s.

Milé dámy, vážení pánové,

často se nás lidé ptají, co vlastně organizace Business & Professional Women CR pro naplnění našeho poslání, kterým je podpora ekonomické nezávislosti a také postavení a vlivu žen v naší společnosti, dělá.

Aktivit, které nejen pro ženy realizujeme, je celá řada. A zapojit se do nich můžete i vy. Jako členky či firemní členové máte příležitost přispět k pozitivní změně ve společnosti.

 

CO TEDY KONKRÉTNĚ DĚLÁME?

 

Podporujeme podnikání a startujeme 2. ročník Akademie pro začínající podnikatelky (AWE). Během prvního ročníku jsme díky tomuto projektu realizovaném ve spolupráci s Velvyslanectvím USA v ČR pomohly nastartovat byznys 45 ženám a naše podání bylo vyhodnoceno jako jedno z nejúspěšnějších ze všech 70 zapojených zemí. Proto nás těší, že můžeme pomoci dalším ženám s nápadem na vlastní podnikání, které dosud neměly potřebné know-how, zkušenosti a možná ani odvahu svůj projekt rozjet.

Co začínající podnikatelky v AWE čeká?

  • 13 online lekcí programu DreamBuilder vyvinutého Thunderbird School of Management na Arizonské státní univerzitě (v angličtině)
  • spolupráce s facilitátorkami z řad zkušených českých podnikatelek (v češtině)
  • prestižní certifikát Arizonské státní univerzity pro úspěšné absolventky
  • možnost soutěžit o cenu za nejlepší projekt
  • přístup do mentorské sítě BPWCR
  • networking a podpora

#AWEnergized    #AWEinCzechia

 

CHCI SE TAKÉ PŘIHLÁSIT >

 

Zajímá vás, jak na svá studia s projektem AWE vzpomínají studentky z 1. ročníku? Připojte se do naší FB skupiny

 

Setkáváme se a vzděláváme. A proto vás zveme na další z našich tradičních networkingových obědů, který je skvělou příležitostí pro rozšiřování sítě vašich kontaktů a získávání aktuálních informací z nejrůznějších oborů.

Ve čtvrtek 18. 11. 2021 bude v salonku Art Noveau Palace Hotelu naším hostem Tomáš Drážný, spoluzakladatel a CXO online platformy Executivejob.cz, která se specializuje na obsazování manažerských pozic inovativním přístupem.

Chcete se seznámit s novými trendy v oblasti recruitmentu? Hledáte do svých týmů ty správné lidi nebo se vám dlouhodobě nedaří obsazovat některé pozice? Tomáš je ten pravý, kdo vám může dát osvědčené tipy, jak efektivněji postupovat při hledání vašich nových kolegů. Proto si nenechte listopadový networkingový oběd ujít a nezapomeňte si rezervovat své místo u stolu.

 

CHCI SE POTKAT S TOMÁŠEM NA OBĚDĚ >

 

V pátek 5. 11. 2021 se rozběhl 4. ročník vzdělávacího projektu Empowering Women pro talentované ženy z firem, které jsou nově na manažerské pozici nebo se na manažerskou roli připravují.

Během prvního mentoringového setkání se s mentees o své zkušenosti podělily Petra Vrbová, Head of Procurement ve společnosti GasNet CZ a Michaela Hrdličková, Director Patient Advocacy Europe/Canada ve společnosti Biogen. A jaká zazněla témata? “Změna jako základní kompetence leadera” a “Management změny”.

Fotogalerii z 1. setkání najdete ZDE.

Projekt pokračuje až do dubna a další setkání je 26. listopadu. Pokud máte chuť se přidat, kontaktujte nás.

 

Diskutujeme o tématech důležitých nejen pro ženy, ale pro celou společnost.

 

Vlajkovou lodí naší organizace je vyhlášená akce Equal Pay Day, na které pilně pracujeme a vy se jí dočkáte ve dnech 8. – 10. 4. 2022.  Akce je pověstná svou pozitivní atmosférou, která je daná hlavně tím, jak se akce tvoří, kolik žen (i mužů) k její realizaci přispívá svými nápady i činy. Hlavním tématem 13. ročníku konference je Změna? – Budoucnost může být jiná.

Máte chuť nás podpořit? Kupte si vstupenky, nebo se připojte do našeho realizačního týmu.

 

Proč si pořídit vstupenku na EPD 2022?

  • setkáte se s osobnostmi z různých oborů, ke kterým se možná normálně nedostanete
  • stanete se součástí diskuze o důležitých tématech – v příjemném a bezpečném prostředí
  • získáte inspiraci pro váš profesní i osobní život
  • načerpáte nové impulsy od vystupujících i mentorek – dělíme se o své pracovní i životní příběhy
  • se vstupenkou Early Birds výrazně ušetříte

Hledáte dárek, který přinese nejen zážitek, motivaci, ale i spoustu nových informací? Obdarujte své kolegyně, kamarádky, maminky a dcery vstupenkou na akci, která (podle minulých účastnic) mění dny, měsíce i roky.

 

KOUPIT VSTUPENKY NA EQUAL PAY DAY >

     

V úterý 9. 11. 2021 jsme završily letošní podzimní “běh” projektu Mentoring pro Prahu 4 primárně zaměřeného na ženy na mateřské či rodičovské dovolené, které na sobě chtějí i v tomto krásném, ale náročném období pracovat a chtějí se naučit něco nového.

 

Účastnice projektu měli jedinečnou možnost načerpat inspiraci a motivaci od mentorek z řad našich členek při pravidelných setkáních i na největší podzimní mentoringové akci, kterou jsme v říjnu uspořádaly na HR days.

 

Myslíme i na mladé ženy a dívky. Pro ně jsme v rámci mezinárodního projektu Anchors for the Future spolu s našimi zahraničními partnery vytvořili edukační hru, která dívkám pomáhá rozvíjet kompetence, jež jsou pro ně v období dospívání klíčové. Společně s dívkami ve věku 13 – 21 let jsme pak v Praze hru otestovaly. Jak testování vypadalo?

 

Setkávat se, sdílet své zkušenosti, vyměňovat si nápady a informace je pro nás a rozvoj celého BPWCR velmi důležité. Vzdát se toho nechceme ani v době, kdy covidové statistiky zase rostou.

Přesouváme tedy naše posezení nad šálkem dobré kávy nebo čaje do online formátu. Rády vás uvidíme alespoň přes monitor.

Připojte se v pondělí 13. 12. 2021 a pojďme společně diskutovat, jak měnit postavení žen ve společnosti, co udělat pro snížení rozdílů v odměňování, co můžeme udělat pro to, aby se situace v ČR dále nezhoršovala?

 

JDU S VÁMI NA KÁVU >

 

Kdy se můžeme potkat…

 

18. 11. 2021 – Networkingový oběd s Tomášem Drážným

 

21. 11. 2021 – Za kulturou s BPWCR – Představení Black Light Theatre

 

23. 11. 2021 – Večeře s Evou Ferrarovou v Obecním domě

 

26. 11. 2021 – Empowering Women 4 – Mentoring s Evou Koubíkovou a Lucií Urválkovou

 

13. 12. 2021 – Vánoční Kavárna BPWCR – online

 

16. 12. 2021 – Tradiční networkingový vánoční oběd s Kamilou Paličkovou

Jak měníme budoucnost žen k lepšímu? Podporujeme se a inspirujeme. ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌

 

 

Copyright © 2021 OKRESNÍ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA MOST