≡≡ MENU

HLAVNÍ PARTNER

SeverniEnergeticka VrskanskaUhelna

HLAVNÍ MENU

INOVAČNÍ CENTRUM ÚSTECKÉHO KRAJE

 

OTEVŘÍT V PROHLÍŽEČI

 

BYZNYS – INOVACE – INSPIRACE – ÚSTECKÝ KRAJ
Začátkem letošního roku jsme si dovolili menší predikci vývoje, kde se poprvé objevilo slovo koronavirus a navíc v souvislosti s hospodářskou recesí. Až takovými proroky jsme ale být nechtěli. A přestože ten letošní rok opravdu za moc nestál, zakončíme ho hezkými příklady úspěchu z našeho regionu. Budiž to předznamenání lepších časů. Přeji klidně prožité svátky a do nového roku pevné zdraví a spoustu dobrých nápadů.

Pavel Kováč, manažer pro spolupráci s firmami, ICUK

 

#ICUK stručně – úspěchy v regionu

 

Město Bílina je spolu s Plzní dalším českým městem, ve kterém O2 spustilo svou 5G síť. Plánuje ji využít na chytrý kamerový systém.  Zároveň Bílina získala ocenění v soutěži Zlatý erb v kategorii nejlepší elektronická služba a projekt Smart city za svůj Portál občana.

Studentský tým Fakulty strojního inženýrství UJEP s názvem North Bohemia Engineers (NBE) se podělil, spolu s VUT Brno, o 1. místo v soutěži o elektromobil Hyundai. Vyhrál s projektem Chytré garáže. Gratulujeme.

Forbes zaznamenal, že i v Česku se už chystají vodíkové čerpací stanice. První tři pro veřejnost příští rok vzniknou u čerpacích stanic Benzina, jedna z nich bude i v Ústeckém kraji, a to v Litvínově. A pozor, ambasadorem pro vodík je papež František se svým novým vodíkovým papamobilem.

Firmy z našeho regionu získaly ocenění. Firma Adler Czech, a. s. v kategorii TOP odpovědná firma 2020 se svým hybridním fotovoltaickým systémem s bateriemi a kogenerací instalovaným v ostravském logistickém centru a firma Hennlich s. r. o.  v žebříčku Férový zaměstnavatel 2020.

Z obyčejné výrobní haly vznikla škola, která získala ocenění v letošním ročníku soutěže Stavba roku. Střední průmyslová škola TOS Varnsdorf je budova, která se vyznačuje jednoduchými liniemi a průmyslovými materiály evokujícími strojní výrobu. Projekt přestavby získal zvláštní cenu ministerstva průmyslu a obchodu. Moc povedené!

Opuštěný kapucínský klášter v Žatci by mohl mít brzy nové využití. Město Žatec v něm chce vybudovat technologické centrum robotiky a polyfunkční dům. Projekt chce město financovat z několika dotací, mezi které patří např. IROP a Norské fondy.

Žebříček nejrychleji rostoucích technologických firem ve střední Evropě ovládly české společnosti. Do 21. ročníku soutěže Deloitte Technology Fast 50 CE se dostalo 21 českých technologických firem. Obsadili dokonce druhé, třetí a čtvrté místo.

 

#Made In Ústí Region

 

JOSEF BENEŠ (VÍM O VŠEM): INVESTICE MĚ ZAVAZUJE K ÚSPĚCHU

Vítěz Startup Go Grillu v roce 2019, zařazení mezi TOP10 nejlepších startupů podle CzechInvestu a Nadace Vodafone Nápad roku a speciální ocenění v rámci Inovační firmy Ústeckého kraje. To je výčet úspěchů startupu Vím o všem a výsledek práce Josefa Beneše a jeho týmu, který se dlouhodobě snaží o digitalizaci stavebnictví pomocí online stavebního deníku. Teď navíc dosáhli další mety – po měsících jednání získali několikamilionovou investici. …
Celý rozhovor

 

#ICUK pořádá

 

JAK NASTARTOVAT INOVACE VE FIRMÁCH a VYHLÁŠENÍ INOVAČNÍ FIRMY ÚSTECKÉHO KRAJE 2020 /ONLINE/
2. 2. 2021 SAVE THE DATE
další ročník osvědčené akce pro firmy, co se nebojí inovovat

 

#ICUK programy

rozjeďte nový byznys / akcelerujte s námi

 

program pro akceleraci firem
40 hodin s expertem dle vašeho výběru zdarma

 

ZJISTIT VÍCE O PROGRAMU

 

MINULÁ ČÍSLA  01   02   03   04   05   06   07   08   09   10   11  12

 

Máte nápad na pomoc či spolupráci?

SPOJTE SE S NÁMI

Sleduj ICUK
jdi na náš WEB
Napiš do ICUKu

 

Sdílej
Tweetuj
Přepošli

 

Copyright © 2020 OKRESNÍ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA MOST