≡≡ MENU

HLAVNÍ PARTNER

SeverniEnergeticka VrskanskaUhelna

HLAVNÍ MENU

INOVAČNÍ CENTRUM ÚK

 

OTEVŘÍT V PROHLÍŽEČI

 

INOVACE – BYZNYS – INSPIRACE – ÚSTECKÝ KRAJ
INOVAČNÍ FIRMA ÚSTECKÉHO KRAJE ZA ROK 2020 – MÁTE TIP?
Jste přesvědčení, že je vaše firma inovativní? Vyvinuli jste v posledních třech letech výrobek anebo přišli se službou či vylepšením procesů, které by stálo zato zviditelnit? Máte ve vašem okolí takovou firmu? Dejte mi tip anebo firmu rovnou přihlaste. Zjednodušili jsme přihlášku, pomůžeme vám. Na vítěze čekají ceny v hodnotě 50, 30 a 20 tisíc korun a publicita v médiích.  Dejte nám i svým zákazníků o sobě vědět – i v tomhle náročném roce.

Pavel Kováč, manažer pro spolupráci s firmami, ICUK

 

ICUK SE STĚHUJE DO CENTRA. OTEVÍRÁ NOVÝ COWORK A FIRMÁM NABÍDNE SÁL PRO AKCE I MOŽNOST VIRTUÁLNÍHO SÍDLA

Do léta sídlilo ve dvou kancelářích v kampusu univerzity, nyní se Inovační centrum Ústeckého kraje přestěhovalo do nového prostoru zrekonstruované budovy bývalých Pozemních staveb ve Velké hradební v Ústí nad Labem. Na novém místě nazvaném ICUK Space Hradební zasídlí spolu s CzechInvestem, API, regionálním zastoupením TAČR a CzechTrade. Otevírá zde také coworkingové centrum a bude pronajímat eventový prostor i zasedačky. Slavnostní otevření proběhlo 21. září. …

Číst dál…

 

#ICUK stručně

 

Česku zbývá ujít ještě dlouhou cestu, aby se zařadilo mezi inovační lídry Evropy. Inovační výkon naší republiky se ale mírně zlepšuje. Podle žebříčku Global Innovation Index jsme se umístili na 24. místě z celkových 131 hodnocených zemí.

Organizace pro hospodářskou spolupráci a rozvoj OECD vydala odhad letošního vývoje světové ekonomiky. Světová ekonomika padá méně, než se čekalo. Díky poklesu HDP se ale většina států ani za rok nedostane na stejnou úroveň, na které byly před pandemií.

Agentura pro podnikání a inovace zahájila příjem žádostí o dotace v poslední výzvě programu podpory Aplikace v rámci OP PIK. Žádosti bude možné přijímat do 15. prosince tohoto roku a je připraveno celkem 3,7 miliardy korun na projekty průmyslového výzkumu a experimentálního vývoje.

Případů koronaviru v Česku rychle přibývá. České firmy zpřísňují hygienická opatření nezávisle na státu. Řada firem odděluje týmy a hledá nové způsoby náboru i práce na dálku, nechtějí tak čekat na nejhorší.

Agentura CzechInvest a Vysoká škola chemicko-technologická (VŠCHT) podepsaly v první polovině srpna v Praze memorandum o spolupráci. Tím obě instituce přislíbily vzájemnou podporu vědy a výzkumu a výměnu informací např. v oblasti nanotechnologií, alternativních energií, vodíkových technologií či průmyslové farmacii.

 

#Made In Ústí Region

 

Společnost TPCI vyhrála v loňském roce Inovační firmu Ústeckého kraje v kategorii malých a středních podniků. Na jiné z našich akcí se dala dohromady s brněnskou firmou Bring Auto. A na slavnostním otevření našich nových prostor ICUK Space Hradební jejich zástupci představili společný projekt – dálkově telemetricky ovládané elektrovozítko pro průmyslové či komunální provozy. Do budoucna je v plánu i plně autonomní vozidlo a jeden projekt přímo v Ústí. Držte palce, ať to klapne. Mrkněte do fotogalerie ze slavnostního otevření i na další technologie a jak to celé probíhalo.

Prohlédnout fotogalerii…

 

#ICUK pořádá

 

INOVAČNÍ FIRMA ÚSTECKÉHO KRAJE 2020
ocenění nejvíce inovativní firmy v Ústeckém kraji

přihlášky do soutěže podávejte online od 1. 9. do 15. 11. 2020

 

PRAVIDLA, KATEGORIE, PŘIHLÁŠKA

 

#ICUK programy

rozjeďte nový byznys / akcelerujte s námi

 

expertní program pro akceleraci firem
právě startuje

 

ZJISTIT VÍCE O PROGRAMU

 

MINULÁ ČÍSLA  01   02   03   04   05   06   07   08   09   10   11  12

 

Máte nápad na pomoc či spolupráci?

SPOJTE SE S NÁMI

Sleduj ICUK
jdi na náš WEB
Napiš do ICUKu

 

Sdílej
Tweetuj
Přepošli

 

| upravit preference
Copyright © 2020 OKRESNÍ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA MOST