≡≡ MENU

HLAVNÍ PARTNER

SeverniEnergeticka VrskanskaUhelna

HLAVNÍ MENU

INOVAČNÍ CENTRUM ÚK

 

OTEVŘÍT V PROHLÍŽEČI

 

BYZNYS – INOVACE – INSPIRACE – ÚSTECKÝ KRAJ
OTEVŘENO. JDEME TVOŘIT VATU
Pondělí 25. května Česko otevírá – vše, co bylo dosud zavřené. Přesto tak nějak podvědomě cítíme, že je to otevření trochu přiškrcené, až ustrašené, jak z pohledu řízení, investic, tak chování partnerů a především zákazníků. Je nutné si také přiznat, že bezstarostné to ještě dlouho nebude a trend vyšší bezpečnosti, ochrany zdraví zaměstnanců a zákazníků bude ještě silnější. Je třeba vzít ho jako fakt a příležitost, jako třeba v litoměřickém Hennlichu. A protože ostražitost se bohužel projeví i ve výdajích – dodavatelů, odběratelů i koncových zákazníků, dnešní souhrn věnujeme především aktuálním finančním příležitostem.

Ondřej Klein

marketing, ICUK

 

#ICUK stručně

 

Vláda schválila program pro firmy COVID III. Poskytne jím záruku na provozní úvěry do 50 milionů Kč pro firmy až do 500 zaměstnanců po celé ČR.

Kabinet odsouhlasil také dalších 300 milionů na pokračování programu Czech Rise Up 2.0, tedy dotace na nové projekty výroby ochranných prostředků a nové technologie v boji s nemocí covid-19.

Stát by měl také přispět až 50 % na nájemné firem, které musely v důsledku karantény uzavřít provozovnu. Bude se týkat Q2, a půjde o formu dotace. Více zde.

Ústecký kraj v pátek 22. 5. ukončil příjem žádostí o podporu regionálních OSVČ zasažených pandemií Covid-19. Celková alokace 70 milionů byla podle předběžných výsledků vyčerpána.

Město Ústí nad Labem prodloužilo podnikatelům zasaženým pandemií Covid-19 odpuštění poplatku z pobytu do konce září a do konce srpna pak nebudou muset platit za užívání veřejného prostranství.

Vyhrát 3 000 000 Kč za dobrý nápad, který pomůže v boji proti novému typu koronaviru, můžete ve virtuálním hackathonu CzechInvestu a MPO s názvem Hack The Crisis. Přihlášky do projektu je možné podat ještě do 31. května.  Zapojit se můžete i se svým know-how jako mentoři.

 

Do 31. května mohou malé a střední firmy z ÚK žádat o dotaci až 200 tis. Kč na inovace vyvinuté ve spolupráci s výzkumníky. Lze tak získat až 70 % způsobilých nákladů z programu Inovační vouchery Ústeckého kraje. Více informací zde. Anebo to proberte hned s Pavlem Kováčem.

 

#ICUK stories

 

Dovezsváču: Jak se svačí na home officu
Dovážely svačiny do škol a do kanceláří, byly těsně před expanzí do sousedního města. Jenže přišel koronavirus, školy zavřely a mnoho firem přešlo na home office… Drsnější začátek abyste pohledali. Kadaňská firma Dovezsváču vznikla totiž teprve loni a právě končí náš program pro začínající firmy Startup Go! Zakladatelky Štěpánku a Veroniku jsme vyzpovídali v našem cyklu rozhovorů o startupech v době koronakrize.
Číst dál…

 

#ICUK programy

rozjeďte nový byznys / akcelerujte s námi

 

mentorský program pro akceleraci firem
právě startuje

 

ZJISTIT VÍCE O PROGRAMU

 

MINULÁ ČÍSLA  01   02   03   04   05   06   07   08   09

 

Máte nápad na pomoc či spolupráci?

SPOJTE SE S NÁMI

Sleduj ICUK
jdi na náš WEB
Napiš do ICUKu

 

Sdílej
Tweetuj
Přepošli

 

Copyright © 2020 OKRESNÍ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA MOST