≡≡ MENU

HLAVNÍ PARTNER

SeverniEnergeticka VrskanskaUhelna

HLAVNÍ MENU

Oblastní muzeum a galerie v Mostě

Hezký den,

dovolte mi pozvat Vás na vernisáž výstavy:

Jaroslav Valečka / Pictura Obscura

Vernisáž výstavy se uskuteční 9. 6. 2020 v 17 hodin ve 3. patře budovy muzea. Oblastní muzeum a galerie v Mostě představí tvorbu malíře Jaroslava Valečky, jehož dílo je bytostně spojeno s pohraniční oblastí severních Čech, kde prožil své dětství i dospívání. Svým osobitým způsobem nás vtahuje do temných cest minulosti, které se vepsaly do podoby zdejšího regionu. Jeho „temné“ krajiny nenechávají v klidu a nutí k hlubšímu zamyšlení nad vlastními dějinami i existencí. Vernisáž hudebně doprovodí žáci ZUŠ F. L. Gassmanna v Mostě. Výstava potrvá do 30. 8. 2020.

Vážení přátelé, rádi bychom Vás upozornili že dnes ve 21.30 bude na ČT2 vysílán dokument GOETHE A ULRIKA. Ten patří do seriálu dokumentů pana Stanislava Motla OSUDOVÉ LÁSKY. Dokument byl natáčen i v našem muzeu a na jeho vzniku se podíleli i naši odborní pracovníci. Doufáme, že se Vám bude tento pořad líbit.

https://www.ceskatelevize.cz/porady/12209945659-osudove-lasky/418235100011009-goethe-a-ulrika/

 

Medailon s Ulrikou:
V recepci muzea je zahájen prodej originálních stříbrných šperků s českými granáty družstva umělecké výroby Granát Turnov, který je největším světovým výrobcem českého granátového šperku. Ve své kolekci šperků nabízí i medailon a brož s portrétem baronky Ulriky von Levetzow, vyobrazenou ve svých 18. letech. Šperky jsou stříbrné, osázené českými granáty, tisk na porcelánu. Kolekci šperků tvoří modely, navazující na historickou tradici a oblíbenost těchto šperků ve světě, ale i nové skleněné designy – těžítka, pilníky, skleničky, které jsou též osázeny českými granáty.
Originální šperky s českými granáty jsou dodávány zákazníkům s Certifikátem pravosti. Naše recepční vám je ochotně předvedou v běžné otevírací době (web).

 

Přikládám též červnový program Oblastního muzea a galerie v Mostě.

Více na www.muzeummost.cz a https://www.facebook.com/mostmuzeum/.

 

Těšíme se na Vás.

 

Jitka Klímová

Propagace

Oblastní muzeum a galerie v Mostě

příspěvková organizace

Československé armády 1360

434 01  Most

Mob.: +420 725 007 315

www.muzeummost.cz

Copyright © 2020 OKRESNÍ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA MOST