≡≡ MENU

HLAVNÍ PARTNER

SeverniEnergeticka VrskanskaUhelna

HLAVNÍ MENU

Inovační centrum Ústeckého kraje

OTEVŘÍT V PROHLÍŽEČI

 

ÚSTECKO – BYZNYS – INOVACE – INSPIRACE
THOMAS ALVA EDISON ŽÁDNOU ŽÁROVKU NEVYMYSLEL

Významně ji ale zdokonalil, když místo tradičního vlákna použil bambusové. Doba svícení žárovky se tak v roce 1879 prodloužila z pár minut na 13,5 hodiny. Bez ohledu na žárovku přivedl T.A. na svět celkem 2 332 patentů. To je důležité především z jednoho úhlu pohledu. Z toho inovačního. Edisonova mantra totiž byla:

„Genialita je 1 % inspirace a 99 % potu.“

Inspirujte se.

 

 

BYZNYS

 

NÁVRATNOST 225 000 %

Jedním z expertů, kterého má ICUK v rámci programu Platinn k dispozici, je Jiří Hlavenka. Ten, díky kterému jste letos dost možná letěli na dovolenou.

Příběh o růstu a prodeji kiwi.com, o byznysovém modelu, morálce, egu, nebo o důvěře v persónu zakladatele – Olivera Dlouhého, rozhodně stojí za přečtení. Nemluvě o té pohádkové ROI.

 

INSPIRACE Z PRVNÍ ŘADY – POZVÁNKA NA SETKÁNÍ DO TPCI
(BUSINESS CASE + NETWORKING)

I v ústeckých firmách vznikají inovace a produkty, na které může být náš kraj patřičně hrdý. Pravidelná setkávání lídrů lokálních firem pod hlavičkou #MadeInÚstíRegion nás tentokrát zavede do společnosti TPCI INDUSTRY CZECH REPUBLIC a.s.

REZERVUJTE SI SVOJE MÍSTO na úterý 5/11 od 8:00-10:00 a přijďte si poslechnout, jakou cestu musela společnost projít nejen při zavádění nového výrobku na trh. Nakoukněte pod pokličku unikátní výrobě, navažte spolupráce, poznejte nové tváře, staňte se součástí podnikatelské komunity a… inspirujte se!

   REGISTRACE – pouze 15 míst   

 

2 AKTUÁLNÍ DOTAČNÍ VÝZVY:

Již zítra se oficiálně spouštějí 2 velmi aktuální dotační programy, které vám mohou pomoci v zásadních byznysových oblastech. Pozitivní stránkou věci je, že do inovací už se řadí i marketingové inovace, které v duchu výzvy znamenají například i obyčejné: „zvýšení prodeje výrobků a služeb prostřednictvím významné změny v designu produktu nebo balení nebo zavedení nových prodejních kanálů…“  

1.     PRŮMYSLOVÝ VÝZKUM A VÝVOJ 

o    realizace průmyslového výzkumu a experimentálního vývoje s dotací od 1 do 80 milionů…

2.     INOVAČNÍ PROJEKT 

o    produktové, procesní, organizační, nebo marketingové inovace s výší dotace od 1 do 75 milionů…

 

 

INOVAČNÍ FIRMA ÚSTECKÉHO KRAJE 2019
PŘIHLÁŠKY OTEVŘENY –
DO 31/10/2019

Soutěž o nejvíce inovativní firmu Ústeckého kraje hodnotí nejlepší inovace výrobků, služeb, technologií či procesů. Hodnocení probíhá ve 2 kategoriích. Mladé firmy do 3 let a zavedené podniky. Slavnostní vyhlášení proběhne 3. prosince.

INOVAČNÍ FIRMU ÚSTECKÉHO KRAJE vyhlašuje Ústecký kraj a Inovační centrum Ústeckého kraje za podpory Univerzity Jana Evangelisty Purkyně a KHK. Odborným garantem je Czechinvest.

   PŘIHLÁŠKA   

 

#MADE in ÚSTÍ REGION

 

PORSCHE, TESLA, FIAT, NEBO VW… TI VŠICHNI NAKUPUJÍ VE KRYRECH

Petr Růt vede společnost, která pro světové automobilky vyrábí dopravníkové pásy do továren od Polska po USA. Po výrobcích z Kryr se posouvá například i nová TESLA Model 3, pro kterou dodal RAN s.r.o. přes 10 km dlouhou zástavbu do její americké továrny.

Jako jedna z mála firem klade důraz i na marketing a pod hesly „2x měříme, 2x řežeme“, nebo „svaříme to s chutí“ najdete profesionální řemeslo s lidskou tváří.
PS ozvěte se do Kryr pro případné kooperace.

 

INSPIRACE

 

PROČ JE ČESKO LEVNOU EKONOMIKOU? JSOU ROBOTI HROZBA, NEBO POŽEHNÁNÍ? (audio)

Radek Špicar je viceprezidentem Svazu průmyslu a dopravy. V aktuálním podcastu staví na světlo světa řadu dobrých argumentů a užitečných dat, která leckomu pomohou při definování dalších byznysových kroků. Je to koneckonců časté téma našich rozhovorů – „kde hledat přidanou hodnotu ve výrobě?“ Jedna z klíčových myšlenek rozhovoru je:

„My už tady nikdy nepostavíme další automobilku, přidaná hodnota je tak už úplně jinde, třeba v naší kreativitě. V ČR je navíc absurdní, abychom se automatizace báli, pro nás je to naopak ta největší šance, jak se zbavit levné ekonomiky…“ K POSLECHU ZDE

 

INOVACE

 

2 500 MANAŽERŮ, 300 ZEMÍ, 8 ESENCÍ PRO ÚSPĚŠNÉ INOVACE

Výsledky analýzy z dílny McKinsey maximálně zestručním. Může vám to znít jako slovíčkaření, ale při troše čistého vína: kolika oblastem směřujícím k inovacím se aktivně věnujete, nebo do nich vědomě naléváte zdroje? Kdy jste naposledy „zabili“ nějaký nápad, nebo měli cílenou bouři mozků nad dalším rozvojem vaší firmy? 

Na chvíli se zastavit a zamyslet se v horizontu pár let opravdu není na škodu. Nazvěte to klidně pětiletka. Nebo se ozvěte a postavte na kafe, provedeme vás.

 

ICUK pro vaše podnikání

 

Program PLATINN je řešení pro vaši
konkrétní byznysovou výzvu.

 

MINULÁ ČÍSLA  01  02  03

 

SPOJTE SE S NÁMI

 

PETR FREIMANN
Business Innovation
freimann@icuk.cz
Sleduj ICUK
jdi na náš WEB
Napiš do ICUKu

 

| upravit preference
Copyright © 2019 OKRESNÍ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA MOST