Podnikatelé odletí na obchodní misi do Číny s ministryní Karlou Šlechtovou

Praha, 6. dubna 2017 Zástupci Hospodářské komory v neděli 9. dubna odlétají na podnikatelskou misi do Číny. Doprovodí ministryni pro místní rozvoj Karlu Šlechtovou. Cesta se zaměří na méně navštěvované provincie Che-nan ve východní Číně a Jün-nan na jihu země. Vedoucím celkem dvaadvacetičlenné podnikatelské mise bude viceprezident Hospodářské komory ČR Michal Štefl.
Mise se zúčastní třináct firem. Zejména z oblasti cestovního ruchu, lázeňství, hotelnictví i z přidružených oborů. Do Číny tak letí i zástupci sklářského nebo potravinářského průmyslu. V rámci pětidenního programu se delegace zúčastní řady jednání. A to s guvernéry provincií, při účasti na podnikatelských fórech nebo při B2B schůzkách s potenciálními obchodními partnery.
Například lázně, které jsou v delegaci zastoupené, hodlají v Číně nabízet své léčebné procedury a o případné obchodní spolupráci jednat s ortopedickými a neurologickými klinikami, případně s cestovními agenturami, které zajišťují léčebné pobyty. Další firmy pak chtějí najít obchodní partnery pro prodej českého umění na čínském trhu.
Cesta navazuje na misi do Číny v roce 2015, kdy podnikatelé v čele s prezidentem Hospodářské komory ČR Vladimírem Dlouhým doprovázeli premiéra české vlády Bohuslava Sobotku. Podobná podnikatelská mise se pak uskutečnila i v roce 2014, kdy Hospodářská komora do Číny cestovala s prezidentem republiky Milošem Zemanem.