Tisková zpráva - Do rodiny Mosteckých dromů přibyl další – AERODROM

Dne 23. 8. 2008 se jako součást „Dne Ústeckého kraje“ na letišti v Mostě uskutečnil slavnostní podpis Zakládací listiny Aerodromu Most. Aerodrom je od soboty dalším Mosteckým „dromem“, který začíná v regionu působit. Iniciaci založení a zpracováním základních dokumentů pro zakladatele – své členy, se ujala OHK v Mostě. V preambuli zakládací listiny se uvádí, že :

Mostecko je dlouhodobě zatíženo soustředěnou výrobou paliv a energií, spojenou s těžbou uhlí a doprovodných hmot. tyto činnosti bezesporu výrazně ovlivnily život, vzhled a pověst regionu. Po úspěšných rekultivacích je nutné dokončovat revitalizace a užití celého území, včetně následné údržby. Jednou z přirozených cest je využití potenciálu lidí provozující zájmovou a sportovní činnost ve vztahu k sobě samým, ale i k obecné prospěšnosti minimálně v oblasti cestovního ruchu a dopravní infrastruktury (letecké dopravy). Pro soustředění sil a prostředků zakladatelů, v očekávání podpory a spolupůsobení orgánů veřejné správy a samosprávy, se založilo volné sdružení „Aerodrom Most“.

Hlavními cíly sdružení jsou:
1) Soustředění sil a prostředků zajistit podmínky územního rozvoje letiště pro udržení sportovní činnosti při žádoucím rozvoji do komerčního využití letecké dopravy a zájmové činnosti.
2) Vytvořit podmínky pro koordinaci přímo souvisejících aktivit v rámci regionu.
3) Dle svých možností přispět k propagaci a zlepšení image Mostecka.
4) Společně ve spolupráci s OHK Most a ostatními institucemi hájit své zájmy.
5) Nabídnout dalším příznivcům a podporovatelům Aerodromu přímou a oboustranně prospěšnou spolupráci.
6 Společně vytvářet podmínky pro využití areálu pro další sporty a zájmové činnosti (např. cyklistika, volnočasové aktivity dětí apod.)
7) Vytvářet a zajišťovat podmínky pro získávání mládeže pro letecký a parašutistický sport.

Zakládací listinu podepisovali zakladatelé Aerodromu, kterými jsou :
Aeroklub Most zastoupený předsedou Josefem Mráčkem a SKY WALKERS Czech Republic s.r.o. zastoupená jednatelem Radkem Hnátkem.
Dále následovali patroni zakládacího aktu :
Ústecký kraj zastoupený hejtmanem Jiřím Šulcem, město Most zastoupené primátorem Vlastimilem Vozkou, město Litvínov zastoupené starostou Milanem Šťovíčkem a generální partner Aerodromu firma Keramost, a.s. zastoupená generálním ředitelem Jiřím Fílou.
Na závěr stvrdil dokument za OHK Most její předseda Rudolf Jung..

Úřad OHK Most.